Titel

Dstny HR beloond met ‘Employee Wellbeing Award’

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
Geschreven door
webadmin
ZigZagHR ZoHRo Awards 2024

Op donderdag 30 mei werden voor de tweede keer de ZoHRo Awards uitgereikt door ZigZagHR, het HR-event waarop HR-professionals en HR-teams uitgebreid in de spotlight worden gezet. Dstny heeft de prestigieuze ‘Employee Wellbeing Award’ in de wacht gesleept voor haar HR-aanpak rond welzijn.

"We zijn ongelooflijk trots op het ontvangen van deze award", zegt Daan De Wever, medeoprichter en CEO van Dstny Group. "Deze award is een erkenning voor onze voortdurende inspanningen om een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd, ondersteund en verbonden voelt. We zijn trots op wat we hebben bereikt en blijven ons inzetten voor het cultiveren van een positieve bedrijfscultuur waarin onze medewerkers kunnen floreren."

Bij Dstny staat welzijn centraal in de bedrijfscultuur en draagt het bij aan duurzame groei. We streven ernaar een veilige fysieke en psychologische werkomgeving te bieden en geweldige ervaringen te creëren voor onze medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat het welzijn van onze medewerkers leidt tot tevreden klanten en daarmee tot het succes van het bedrijf.

Datagedreven HR-beleid rond welzijn

De well-being strategie an Dstny combineert formele en informele benaderingen. De formele benadering is datagedreven. Dstny is van origine een Belgisch bedrijf dat uitgroeide tot een Europese leider en innovator in cloudgebaseerde bedrijfscommunicatie met 1100 medewerkers in 7 landen. Die sterke groei bracht ook de nodige complexiteit met zich mee. Daan De Wever, medeoprichter en CEO van Dstny Group, vertelt: “We misten een strategische HR-tool die ons kon helpen de afstand tussen werknemers en de organisatie te verkleinen, productiviteit te verhogen en retentie van medewerkers hoog te houden. Zo ontstond het idee voor de analysetool Vitaminsatwork.” Deze HR-tech start-up werd gelanceerd met steun van Daan De Wever en co-founders Jonas Geleyn en Jonas Scheers, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de VUB en Solvay Business School.

Het platform biedt real-time, wetenschappelijk onderbouwde en actiegerichte inzichten op individueel, team- en bedrijfsniveau. Jaarlijks voert Dstny via dit platform een grote en een kleinere wetenschappelijk onderbouwde bevraging uit onder medewerkers, waar massaal aan deelgenomen wordt. De surveys peilen naar de drijfveren van welzijn en engagement en leggen unieke verbanden bloot. De resultaten worden, met respect voor de privacy van de medewerker, op verschillende niveaus (individueel, team en bedrijfsniveau) gebruikt om actief aan de slag te gaan.

Daarnaast voert Dstny regelmatig een eNPS (Employee Net Promotor Score) survey uit, waarmee medewerkers direct feedback kunnen geven over hun welzijn in het bedrijf. Met deze tools houdt het management continu de vinger aan de pols bij medewerkers en teams.

De kernwaarden van Dstny (ICORE)

De informele benadering rond welzijn is gebaseerd op de kernwaarden van Dstny (ICORE: Innovation, Commitment, Obsession for CX, Respect, Empowerment). Met ICORE als kloppend hart pakken we onze zaken bewust anders aan – zowel binnen ons bedrijf als naar onze klanten, partners en leveranciers.

Sinds oktober 2023 werken we in ons Dstny House, de thuisbasis van onze groeiende Europese scale-up. De medewerkers hadden behoefte aan nieuwe en moderne werkplekken. Het verhuisproces was uniek en kenmerkend voor de bedrijfscultuur van Dstny. Niet alleen het management, maar ook de medewerkers hebben actief bijgedragen aan het ontwerp van dit gebouw. Sindsdien vind je hier koffiecorners die uitnodigen tot onverwachte en spontane gesprekjes, werkplekken die overleg en samenwerking tussen verschillende afdelingen stimuleren, concentratieruimtes en een informeel werkcafé. Daarnaast kunnen medewerkers ook een paar dagen per week thuiswerken.

Dstny new office

Dstny House: het design, de variatie, het licht en de kleurencombinaties vertellen het verhaal van wie Dstny is en hoe we ons positioneren: professioneel, no-nonsense, maar tegelijkertijd ook luisterend en in continue verbinding met onze medewerkers.

Ook de beschikbaarheid en openheid van het management van Dstny is een belangrijk aspect van onze bedrijfscultuur. Group CEO Daan De Wever en het hele managementteam staan heel dicht bij de medewerkers, zijn heel benaderbaar en hebben een grote luisterbereidheid. Het transparant communiceren van missie, visie en strategie werd recentelijk tijdens een Roadshow langs alle vestigingen in Europa toegelicht. Medewerkers krijgen regelmatig context en perspectief bij de bedrijfsstrategie en volgende stappen. Open communicatie, toegankelijkheid, een veilig gevoel en perspectief op de toekomst bevorderen het welzijn binnen Dstny.

Geïnteresseerd om deel uit te maken van een dynamisch en leuk team zoals het onze? Bekijk onze vacaturesite, en wie weet? Misschien word jij binnenkort wel onze nieuwe collega bij Dstny! https://jobs.dstny.be 

ZoHRo Awards 2024 Winners

 

Employee Wellbeing Award 2024

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.