Titel

De Kracht van Mobiliteit en Flexibiliteit in het Moderne Bedrijfsleven

Category
Cloud Communicatie
Aangemaakt op
Geschreven door
webadmin
woman mobile

In de hedendaagse zakelijke wereld zijn mobiliteit en flexibiliteit niet te missen. Deze termen zijn veel meer dan slechts aantrekkelijke buzzwoorden; ze zijn de drijvende krachten achter een succesvol en bloeiend bedrijf. Hoewel er tal van voordelen zijn aan investeren in flexibele tools, richt deze blog zich op een cruciaal aspect van deze trend: het creëren van een werkomgeving die toptalent aantrekt en behoudt.

 

De Kern van Elk Bedrijf: Zijn Mensen

De sterkte van een bedrijf ligt in zijn medewerkers. Voor innovatie, groei en klanttevredenheid is het hebben van de juiste mensen aan boord essentieel. Het is een eenvoudige rekensom: om toptalent aan te trekken, moet je een werkomgeving bieden die aansluit bij hun wensen en behoeften.

 

De Opkomst van Hybride en Remote Werken

Wat zoeken medewerkers precies?

De huidige beroepsbevolking heeft duidelijke verwachtingen: 62% van de medewerkers wil de flexibiliteit om op afstand te werken, en 65% geeft de voorkeur aan fulltime remote werk (bron: Novoresume en Intuition).

Flexibiliteit is niet alleen een voorkeur, maar een belangrijke factor voor medewerkersloyaliteit. Bedrijven zijn zich pijnlijk bewust van de kosten die gepaard gaan met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers. Het aanbieden van hybride of remote werkmogelijkheden kan deze kosten aanzienlijk verlagen. Volgens Owl Labs zou 80% van de medewerkers loyaler zijn aan een bedrijf dat flexibele werkregelingen biedt. Bovendien blijkt uit cijfers dat bedrijven die remote werk ondersteunen, een vermindering van 25% in personeelsverloop ervaren.

Daarnaast heeft mentale gezondheid terecht een centrale rol gekregen in de werkplek van vandaag. Maar liefst 80% van de medewerkers zou overwegen van baan te veranderen voor een bedrijf dat hun mentale welzijn prioriteert.

 

Zorgen Over Productiviteit Ontkracht: De Feiten Spreken Voor Zich

Leiders en managers uiten vaak bezorgdheid over verminderde productiviteit bij remote werk. Volgens een Buffer-enquête maakt 82% van de remote managers zich hier zorgen over. Een enquête van Gartner Inc. wees uit dat 30% van de CFO’s zich zorgen maakt over het behoud van de bedrijfscultuur bij remote werk.

De gegevens suggereren echter dat deze zorgen mogelijk ongegrond zijn.

Bedrijven die remote werk omarmen, zien financiële voordelen. Een Stanford-enquête toonde aan dat bedrijven die remote werk toestaan, gemiddeld $2.000 extra winst per remote medewerker realiseren. Owl Labs meldt ook dat 55% van de medewerkers meer uren werkt bij remote werk.

Recruiters bevestigen dit: 64% zegt dat het aanbieden van remote werkopties helpt bij het aantrekken van hoogwaardig talent.

 

De Juiste Tools Voor de Moderne Werkplek

Hoewel de voordelen van hybride en remote werk duidelijk zijn, hebben veel bedrijven moeite om de juiste tools te bieden voor een verspreid personeel.

Hier komt Dstny in beeld.

Dstny biedt een suite van cloudgebaseerde communicatietools die bedrijven helpen om innovatie en samenwerking te optimaliseren, ongeacht de locatie van hun medewerkers. Met ons cloudgebaseerde all-in-one communicatieplatform, dat fixed-mobile convergence (FMC) en integraties met Microsoft Teams en meer dan 30 CRM-systemen biedt, kunnen managers erop vertrouwen dat hun team productief en goed verbonden blijft met zowel elkaar als met klanten.

Vandaag, draait het behalen van succes niet alleen om winst en productiviteit; het gaat erom een werkplek te creëren die aansluit bij de verwachtingen en behoeften van de dynamische beroepsbevolking van vandaag. Met Dstny is de toekomst van werk geen verre visie, maar een tastbare realiteit. 

 

Wil je meer weten over wat Dstny voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op met ons team.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.